annons
Hem » Artiklar » 14 6×6 Scania brandbilar till Spanien

14 6×6 Scania brandbilar till Spanien

AENA, den spanska flygplatsmyndigheten, har gjort en betydande förstärkning av brandbekämpningskapaciteten med 14 Scania P 490 6 × 6 brandbilar.

Var och en av fordonen är utrustad med en 13-liters Scania-motor och 9 av brandbilarna har överbyggnader byggda av Iturri, medan fem har byggts av Rosenbauer.

Enligt Eurostat hade Spanien den tredje största volymen av flygplatstrafik 2017 (efter Storbritannien och Tyskland), med nästan 250 miljoner passagerare. Och för AENA, som ansvarar fö 46 flygplatser och två helikopterlandningsplatser i sitt nationella nätverk, är Scania P 490 6 × 6 ett bra val för att bekämpa bränder och hantera andra flygsäkerhetssituationer snabbt och säkert.

Den nya brandbekämpningsbilen uppfyller de stränga specifikationer som krävs av Internationella civila luftfartsorganisationen (ICAO). Det är avgörande att fordonet har snabb responshastighet. När den är fullt lastad kan den accelerera från 0 till 80 km/h på mindre än 35 sekunder och den har en maxhastighet på 100 km/h.

Brandbekämpningskapaciteten är också imponerande. Den har en 6,100-liters vattentank, en skumtank med en lagerkapacitet på 750 liter. Brandbilen har också en vattenkanon monterad på taket som kan ge en variabel stråle för att spruta vatten och skum, på ett avstånd av mer än 65 meter. En sekundär frontkanon under vindrutan har en räckvidd på 40 meter.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*