annons
Hem » Artiklar » 22 000 mil på enbart el

22 000 mil på enbart el

Parisbaserade Greenway Services har drivit en närdistributionsverksamhet med enbart eldrivna lastbilar i Paris-regionen sedan 2011. De kan nu summera erfarenheterna av 22 000 mil körda med de 10 Renault Maxity Electric som man hittills har använt. Greenway satsar nu på att utöka flottan med två eldrivna Renault Maxity Electric.

– Vi talar gärna om ”sista kilometern” när vi beskriver vår verksamhet och vi gör vårt bästa för att kombinera respekt för miljön med en hög servicekvalitet, säger Nicolas Morisse, som är vd för Greenway Services.

De Renault Maxity Electric som körs på Paris gator har en lastkapacitet på 1,5 ton. Bilarnas litiumjonbatterier ladda på 7 timmar och räcker för 10 mils körning. Drivmedelskostnaderna per dag har stannat på €2. eller knappa 20 skr. batterikapaciteten är en balansgång mellan räckvidd, kostnader och lastkapacitet.

– För vår del fungerar det bra med de 10 milen vi kan köra per uppladdning, säger Nicolas. Vi lägger upp logistikplaneringen efter de förutsättningarna och vi har fått mycket positiv feedback från våra kunder.

Han berättar att viktiga kund är kosmetikföretagen L’Occitane in Provence och Yves Rocher. Dessutom börjar fler och fler att intressera sig för miljön och därmed för hur de får sina varor distribuerade.

– Det har öppnat för vår affärsidé och betyder nu att vi kan utöka fordonsflottan, fortsätter Niciolas. En stor fördel är den låga ljudnivån både utanför och inne i bilen. Bra för förarmiljön och bra för de som sitter på uteserveringar i Paris.02_maxity_100p100_electric_greenway_services

En kommentar

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*