annons
Hem » Artiklar » Undervattensrobotar styrs inifrån ett Berco-skåp

Undervattensrobotar styrs inifrån ett Berco-skåp

Bercos kundanpassade transportskåp öppnar många möjligheter för kunden. Amphi-tech service AB använder en Renaul Master med ett Berco-skåp vid inspektionsarbeten av reservoarer fyllda med vatten, där inspektören navigerar undervattensrobotar från lastbilens operatörsutrymme.

Amphi-tech service AB arbetar med besiktning, rengöring och förbättring av dricksvattenreservoarer i hela Sverige. Kunderna är framförallt kommuner och statliga verk. Man använder sig av undervattensrobotar för inspektion och underhåll. Robotarna kan utrustas med olika redskap som borstar och andra redskap för att kunna rengöra och reparera tankarna invändigt.

Simon Pehrson på Amphi-tech berättar att för oss var det viktigt att anpassa skåpet till en fungerande arbetsplats utifrån våra krav och förutsättningar.
– Vi är mycket nöjda med byggnationen och supporten vi fick av Berco för att få fram ett optimalt arbetsfordon, säger Pehrson.

Amphi-tech skåpet var ett roligt och spännande projekt berättar Robert Ulfsparre på Berco.
– Jag och Simon hade en tätt dialog under projektets gång och det tillkom förbättringar och förändringar under byggnationen för att få fram den bästa lösningen, säger Ulfsparre.

Skåpet är indelat i två avdelningar. Operatörsutrymmet som man kommer in till genom en dörr i skåpets sida med infälld trappa är inrett som ett kontor med fasta skrivbord och hurtsar, fylld med datorer och monitorer för att styra och övervaka robotarna. Väggarna är textilbeklädda för att öka trivselkänslan så det känns varmt och ombonat. Lastutrymmet är även det special inrett med hyllor, hurtsar och krokar för att förvara robotarna och deras tillbehör samt är skåpet utrustad med bakgavellyft för att underlättar in och utlastningen av utrustningen.

Skåpet är monterat på en Renault Master som såldes av Adam Palm på Rejmes i Linköping. Adam är mycket nöjd med hur smidigt detta projekt genomfördes och att kunden blev nöjd.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*