annons
Hem » Notiser » 23 omkom i oktobertrafiken

23 omkom i oktobertrafiken

Under oktober i år omkom 23 personer och 194 personer skadades svårt i vägtrafiken. Det är sex färre jämfört med oktober månad förra året. Hittills har därmed 231 personer omkommit i vägtrafiken i år. Det visar preliminära uppgifter från polisen som inkommit till Transportstyrelsen den 15 november.

Tio av de omkomna personerna färdades i personbil, en i lastbil, två på moped, två på cykel, en på traktor och sju var gående. Fyra bilister omkom i singelolyckor. Sju fotgängare omkom i kollision med fordon. Bland de omkomna var åtta kvinnor och 15 män.

Under perioden januari – oktober har antalet omkomna gående ökat jämfört med samma period året innan. Till och med den 31 oktober i år har 33 fotgängare omkommit i kollision med fordon jämfört med 21 året innan.

– Det är oroande att antalet omkomna fotgängare ökar. Det visar på hur viktigt det är att synas i mörkret när man går och att bilister behöver vara extra uppmärksamma när det gäller gående och cyklister, säger Khabat Amin, statistiker på väg- och järnvägsavdelningen på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Medelantalet omkomna i oktober månad, under de föregående fyra åren, är 22 personer.

Under de senaste 12 månaderna (november 2015 – oktober 2016) har 273 personer omkommit i vägtrafiken. Under de senaste föregående 12 månaderna (november 2014 – oktober 2015) omkom 263 personer. Jämför man med ett 4-års medelvärde för motsvarande tidigare 12-månadersperioder har antalet omkomna ökat med 1 procent.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*