annons
Hem » Artiklar » 25 ton betong med dålig lastsäkring
Foto: Polisen

25 ton betong med dålig lastsäkring

Detta ekipage stoppades precis, berättar Stockholms-polisens trafikavdelning, och man har beslutat om hindrande av fortsatt färd tills bristerna är åtgärdade.

Lasten på trailern består av 25 ton betong, förankrade med 6 spännband som klarar drygt 3600 kg. Ingen förstängning framåt, stora luftläckage, ej löst Eurovinjett för att köra i Sverige. utredningen fortsätter men böter kommer att utfärdas och körkortet kommer troligast att omhändertas på platsen.

En kommentar

  1. Ja, även om man tar körkortet så lär föraren eller åtminstånde dragbilen vara tillbaka i Sverige inom någon vecka eller så.
    Och snart är det vinter och vi kommer få en massa utländska lastbilar med dåliga däck som garanterat inte lämpar sig för klimatet i Skandinavien. När jag själv körde lastbil (både inrike och utlandet) så såg man till att lägga helt nya däck på så gott som hela ekipaget när det närmade sig vintern, för att vara så säker i trafiken som man kunde. Tror fortfarande att många svenska åkare gör likadant för att komma fram säkert och tryggt på vintern.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*