annons
Hem » Artiklar » 280 DAF XF till spanskt storåkeri

280 DAF XF till spanskt storåkeri

Ett av Spaniens största åkerier, Primafrio, köpte nyligen 280 DAF XF av den nya generationen. I åkeriet finns redan 30 XF.

Sedan Primafrio grundades i början av sextiotalet har företaget utvecklats till ett ledande transportföretag med inriktning mot transport av kyld och fryst mat samt varor med högt värde. Den totala Primafrio-flottan består enligt ett pressmeddelande från Nordic Truckcenter av över 2 000 lastbilar.

– Vårt beslut att välja DAF XF lastbil baseras på omfattande marknadsundersökningar. Primafrio värnar om miljön och där överträffar DAF våra förväntningar eftersom de erbjuder låga CO2 utsläpp. För att ge våra chaufförer maximal bekvämlighet har vi valt den rymliga Super Space Cab versionen, säger Juan Conesa, vd på Primafrio.

De 250 DAF XF Primafrio lastbilarna är utrustade med 12,9 liters Paccar MX-13 motor (365 kW/480 hk).

– Det faktum att ett ledande transportföretag som Primafrio väljer den nya DAF XF – International Truck of the year 2018 – är ett stort erkännande av lastbilens kvalitet, tillförlitlighet, effektivitet och förarkomfort, säger DAF Trucks vd Preston Feight i en kommentar.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*