annons
Hem » Artiklar » Livsmedelstransport i Scania-hybrid

Livsmedelstransport i Scania-hybrid

Menigo jobbar med leveranser till de som jobbar professionellt inom mat och dryck. De har egna distributionsfordon och berättar nu att de köpt in ett hybridfordon från Scania. Ambitionen är att bidra till en snabbare omställning för hållbar livsmedelsförsörjning och då är transporter en viktig pusselbit. Till årsskiftet driftas den första elhybriden i Menigos regi.

Menigos skruvar upp miljö- och kvalitetsarbetet med en ambition att vara bäst i branschen gällande en hållbar utveckling av verksamheten. Detta inkluderar självklart hållbara lösningar för transporter, och redan idag använder Menigo en stor del HVO och andra miljöanpassade drivmedel för den dagliga driften.

– Grossist- och livsmedelsbranschen är mycket transportintensiv, vilket betyder stora utsläpp så länge man fortsätter med enbart fossil teknik. Tillsammans med våra ägare Sysco sätter vi hållbarhet högt på agendan med ambitionen att kraftigt minska vårt avtryck på miljön. I USA har vårt moderbolag Sysco lagt en order på 50 Tesla-fordon, och vi tar nu även här i Sverige vårt första steg mot en fossilfri flotta, säger Jonas Köhler, Vd Menigo.

Korta fakta Scanias hybridfordon

 

  • Första hybridlastbilen enligt Euro 6 och med förnyelsebara drivmedel.
  • Sparar 18 procent bränsle i en typisk körcykel för citydistribution.
  • Möjlighet till ”Silent mode”, tyst körning med ren eldrift.
  • Arbetar ihop med Scanias 9-litersmotor som kan köras på biodiesel av FAME- eller HVO-typ med CO2-reduktion på upp till 92 procent.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*