annons
Hem » Notiser » Högtflygande planer på självkörande distribution

Högtflygande planer på självkörande distribution

Nu går konsultgruppen Sigma ut i ett pressmeddelande och säger att man planerar att bygga upp helt nya bolag inom restaurang- och upplevelsebranschen. Målet är att utveckla och erbjuda både självkörande food trucks samt drönare som kommer förändra hela takeaway upplägget. Kort sagt självkörande distributionsfordon både i luften och på marken

 

Bolaget räknar med att de första självkörande bilarna kommer att åka runt och servera lunch i Göteborg, Stockholm och Malmö redan i april 2020.

SigmaTruck AB ingår i nystartade Sigma Food&Truck Group AB som ansvarar för hela satsningen inom mat, logistik och upplevelser. Förutom självkörande bilar lanserar man inom kort ett koncept med drönare som man tror kommer att förändra hela takeaway-branschen.

– Vi har ju alltid vetat att folk äter, men när vi räknade på hur mycket det faktiskt är så insåg vi snabbt den oerhörda affärsmöjligheten. Jag kan inte berätta några detaljer men kan avslöja att vi har ett kapital på över 150 MSEK i första skedet för investeringar. Vi tittar redan på flera möjliga förvärv, vi har startat ett lovande samarbete med två välkända kockar och är i startgroparna för en etablering på den globala marknaden, säger Magnus Liljeqvist, CEO Sigma Food&Truck Group AB.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*