annons
Hem » Notiser » Batteridriven mutterdragare för tunga fordon

Batteridriven mutterdragare för tunga fordon

Chicago Pneumatic berättar i en pressrelease att man lanserar marknadens första ½ tums batteridrivna mutterdragare, CP8849, med ett åtdragande moment på upp till 1 150 Nm. Mutterdragaren kan ställas in i fyra olika åtdragande positioner, låg- och högfart och 50 respektive 100 procents vridmoment. Vid 100 procent är momentet cirka 1 150 Nm vilket också gäller det reverserande läget. De fyra olika momentinställningarna gör att CP8849 passar lika bra för hjulbyten på personbilar, lätta lastbilar och SUVar som för mekaniker som arbetar med såväl lätta som tunga fordon eller MRO-applikationer.

På baksidan av CP8849 finns en tydlig display där de olika inställningarna visas. Med bara ett tumtryck går det att hoppa mellan de olika inställningarna. Lågfart motsvarar handdragning med ett moment kring 4-5 Nm. I högfart ger mutterdragaren cirka 70 Nm vilket motsvarar många biltillverkares rekommendationer. Med ett tryck på 50 procentsknappen ger CP8849 ett maximalt moment på 580 Nm.

–     Vår CP8849 är inte något undantag gällande vårt fokus på maximal prestanda i kombination med optimal ergonomi och säkerhet för användaren, säger Peter B Nilsson, nordisk försäljningschef hos Chicago Pneumatic. Den nya mutterdragaren är en perfekt kombination av allt detta. Dessutom ger den användaren mobilitet tack vare batteriet.

Mutterdragaren är inte bara ergonomiskt utformad utan har också gott om stötupptagande punkter som ger den bra skydd vid eventuella stötar och fall. Även batteriet är utrustat med skyddande gummidämpare. Den borstlösa motorn och det kraftfulla batteriet gör att klarar CP8849 också klarar en regelbunden och långvarig användning utan att tappa kraft.

I fronten av mutterdragaren sitter fyra stycken LED-lampor som underlättar arbetet i mörka miljöer. Chicago Pneumatic har lyssnat på kundernas behov av en stark mutterdragare som presterar i alla olika situationer och samtidigt är kraftfull och tålig. Chicago Pneumatics CP8849 levereras med två 20 volts litiumjonbatteri på 4 Ah alternativt 6 Ah, en batteriladdare packat i en mjuk Chicago Pneumatic-bag.

–    Det är en väska som borde vara standardutrustning i alla vägassistansbilar när de levereras till kunderna, säger Peter leende och avslutar, Den kommer underlätta arbetet för alla där tillgång till tryckluft är begränsad, inte minst för vägens hjältar.

 

Fakta om CP8849
Batteri:                                             20 volts litiumjonbatteri, valbart 4 alternativt 6 Ah
Belysning:                                        4 st. LED-lampor
Fäste:                                               ½ tum
Laddtid:                                            90 minuter
Ljudnivå:                                           88,7 dB (A)
Max moment:                                   1 150 Nm
Motor:                                               Borstlös
Vikt utan/med batteri:                       2,76 kg/3,59 kg

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*