annons
Hem » Artiklar » Scanias krockgardin ger bättre säkerhet vid rullning

Scanias krockgardin ger bättre säkerhet vid rullning

Scanias krockkuddar har en avgörande roll vid allvarliga rullningsolyckor där förare eller passagerare skadas i en kollision eller krossas av eget fordon. Denna unika lösningen skyddar och håller de som reser i hytten på plats om lastbilen voltar.

Scanias nextgen kan utrustas med krockkuddar integrerade i sidoväggen ovanför dörrarna för att ge ett väsentligt ökat skydd för de som reser i fordonet vid just rullningsolyckor, vilket är en av de allvarligaste typerna av lastbilolyckor .

– Vår airbagsgardin på framsidan garanterar att föraren och passagerarna ombord får en mycket bättre chans att överleva en rullning, säger Christofer Karlsson, som ansvarar för utvecklingen av Scanias säkerhetssystem.

– Våra krockgardin, speciellt i kombination med rattens krockkudde och säkerhetsbältesförstärkare, säkerställer att förare och passagerare får en mycket bättre chans att överleva en rullningsolycka i en av de nya Scania-lastbilarna, med mycket mindre allvarliga konsekvenser än vad som skulle vara fallet i någon annan lastbil, fortsätter Christofer Karlsson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*