annons
Hem » Artiklar » 43 chaufförer varslas om uppsägning
Genrebild. Personerna/fordonen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Ralph Andersson

43 chaufförer varslas om uppsägning

Åkeriet E V Eriksson i Örebro varslar samtliga sina 43 chaufförer om uppsägning. Detta sedan åkeriet och DHL inte kommit överens om ersättningsnivå.

– Men man måste driva en verksamhet som man kan stå för, med vettiga villkor för sina anställda och där man följer lagar. Den gränsen är nådd nu. Därför kom vi inte i mål med DHL, säger åkeriets vd Liselotte Eriksson Dahl till Nerikes Allehanda.

Åkeriet som startades 1941 av Erik Viktor Eriksson drivs idag av Liselotte Eriksson och hennes kusin Lena Eriksson. Åkeriet har under många år haft DHL som största kund men enligt Liselotte Eriksson går det inte längre att köra åt speditionsjätten till de priser som DHL vill betala. Detta trots att familjeåkeriet under flera år effektiviserat sin verksamhet för att pressa priserna.

Enligt artikeln i Nerikes Allehanda kommer DHL nu att lägga ut uppdragen på anbud för att se om man kan sluta avtal med andra åkerier. E V Eriksson kommer också lägga anbud med förhoppningen att kunna rädda verksamheten. Åkeriet har ett halvår på sig att finna en lösning innan varslet träder i kraft. Under denna tid kommer man även söka transportuppdrag från andra företag.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*