annons
Hem » Notiser » Åkeri krävs på två miljoner efter skattefiffel

Åkeri krävs på två miljoner efter skattefiffel

Ett åkeri i Helsingborg krävs på cirka två miljoner kronor i arbetsgivaravgifter och skatter sedan Skatteverket upptäckt fiffel med lönerna för 2017 och 2018.

Förutom egen personal har åkeriet även redovisat att man hyrt in arbetskraft från ett bulgariskt bolag. Enligt Helsingborgs Dagblad upptäckte Skatteverket dock att åkeriets ägare även drev det bulgariska bolaget. Skatteverket menar att upplägget var till för att det svenska åkeriet skulle slippa betala arbetsgivaravgifter och skatter för de utländska chaufförerna.

Åkeriet ska också gjort utbetalningar direkt till den – på pappret – inhyrda personalens utländska bankkonton. Enligt artikeln i HD ska även närmare 800 000 kronor ha tagits ut för kontant betalning av löner utan att detta redovisats till Skatteverket.

Skatteverket har samarbetat med motsvarande myndighet i Bulgarien för att samla bevis mot Helsingborgsåkeriet. Åkeriet har däremot inte lyckats lägga fram några bevis för att den utländska personalen skulle beskattas i hemlandet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*