annons
Hem » Artiklar » Allmiljös största order

Allmiljös största order

Allmiljö i Umeå AB – som ingår i Kaj Johansson Gruppen AB – har tecknat sin största order någonsin. Avtalet gäller tömning av hushållsavfall i åtta kommuner i västra Västmanland. Avtalet, som är värt 25 miljoner per år, löper på fem år med möjlighet till ytterligare två års förlängning. Upphandlingen har gjorts av nybildade kommunförbundet VafabMiljö som består av kommunerna i Västmanlands län samt Heby och Enköpings kommun.

– Det känns verkligen jätteroligt, då det här är den klart största affären någonsin för bolaget och faktiskt även den största i koncernens historia. Vi kommer att nyinvestera i ett 15-tal fordon och anställa ett stort antal chaufförer i regionen, säger Stefan Johansson, vd för Allmiljö och Kaj Johansson Gruppen AB, i ett pressmeddelande.

Avtalet gäller restavfall samt bioavfall/matavfall från hushåll.

Samtliga medarbetare som idag jobbar med insamling inom området kommer att erbjudas arbete hos den nya entreprenören.

– Uppdraget påbörjas i oktober 2018, men då det är så pass stort och omfattande kommer arbetet med att planera projektet, beställa fordon och söka lämpliga lokaler för etablering av ett platskontor i Västmanland att påbörjas direkt, säger Håkan Bergman, affärsområdeschef för slam & renhållning på Allmiljö.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*