annons
Hem » Notiser » Alwex-delägare expanderar i Värnamo

Alwex-delägare expanderar i Värnamo

Alwexkoncernen fortsätter sin expansion inom segmentet miljötransporter när Växjö Åktrans nu förvärvar Stena Recyclings åkeriverksamhet i Värnamo. Övertagandet av verksamheten skedde den 1 oktober.
Det framgår av pressinformation från Alwex.
– Hållbar återvinning kräver kloka lösningar i hela återvinningskedjan, säger Henrik Celander, filialchef i Stena Recycling i Värnamo. Från Stena Recyclings sida är transporter med minskad miljöpåverkan en av våra viktigaste utgångspunkter. Därför känns det mycket bra att Växjö Åktrans tar över vår åkeriverksamhet i Värnamo.
Växjö Åktrans är ett delägaråkeri inom Alwexkoncernen och kör sedan tidigare, på uppdrag av Alwex, intransporter åt Stena Recycling i Växjö och Ljungby. I samband med förvärvet kommer Växjö Åktrans även köra intransporterna för Alwex räkning till Stenas anläggningar i Värnamo. Ett transportavtal på 3 plus 2 år tecknas i samband med förvärvet.
– Förvärvet av Stenas åkeriverksamhet i Värnamo ligger helt i linje med våra strategiska utvecklingsplaner, säger Sven-Göran Rohlin, chef för Alwex affärsområde Miljö & Återvinning. Vi ligger i framkant i miljöfrågor och vårt arbete fokuserar inte bara på säkra transporter, utan också på att minimera användningen av fossila bränslen och utsläpp.
Samtliga medarbetare på Stena Recyclings åkeri går över till Växjö Åktrans, där Hans Rogersson är ägare och ser stora möjligheter med affären.
– Det här blir ett perfekt komplement till vår verksamhet, säger han. Nu har vi ett triangelspår mellan Växjö, Ljungby och Värnamo som vi ansvarar för åt Stena Recycling. Jag ser stora möjligheter att utveckla transporterna och det långsiktiga miljöarbetet ytterligare.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*