annons
Hem » Notiser » Anders Gudmarsson prisad av NVF
Anders Gudmarsson, Laboratoriechef på Peab Asfalt

Anders Gudmarsson prisad av NVF

Anders Gudmarsson, Laboratoriechef på Peab Asfalt, har erhållit ett stipendium av Nordiskt Vägforums (NVF) svenska avdelning för att forska kring ”Utveckling av en applikation för att beräkna och optimera frekvens-responsfunktioner av asfaltprov-kroppar”. Utöver sitt arbete som Laboratoriechef arbetar Anders även en del för KTH.

Projektet innebär att det avancerade program som Anders använt i sin avhandling för att bestämma beläggningars prestanda också blir tillgängligt för fler och kan komma att användas rutinmässigt vid provning av beläggningar.

– Det känns mycket glädjande att genom detta pris och stipendium kunna bidra till att lyfta kunskap och innovation kring vägområdet och uppmärksamma de personer som med sitt engagemang och kunskap utvecklar NVF:s verksamhet, säger Gunnar Malm, ordförande i svenska NVF:s avdelningsstyrelse.

Nordiskt Vägforums (NVF) är ett branschsamarbete med medlemmar från både privat och offentlig sektor i Danmark, Finland, Färöarna, Island, Norge och Sverige som ska främja utvecklingen inom väg-, vägtrafik- och vägtransportområdet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*