annons
Hem » Notiser » Ännu en chaufför anhållen efter dödsolycka

Ännu en chaufför anhållen efter dödsolycka

I går anhölls ännu en lastbilschaufför efter en dödsolycka. Denna gång var det en olycka på E4 mellan Timrå och Härnösand som inträffade på torsdagsmorgonen. Det polskregistrerade ekipaget krockade med två personbilar i halt väglag. En man i 60-års åldern omkom i olyckan och mannens sambo skadades svårt. Ytterligare en person skadades i olyckan. Enligt uppgifter från SVT är chauffören nu anhållen misstänkt för vållande till annans död samt vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafiken.

Enligt vittnen ska lastbilen hållit hög fart då chauffören fick sladd på trailern och att detta orsakade olyckan. En trafikpolis bekräftar för SVT att det handlar om en tvåaxlig dragbil och säger samtidigt att man inom trafikpolisen anser att de så kallade EU-tradarna skulle vara förbjudna att köra på vintervägar. Den intervjuade trafikpolisen säger att EU-tradarna fungerar bra på sommaren men inte på vintern.

– Det är bara att titta längs vägarna när det är snöoväder. EU-tradarna är överrepresenterade bland bilarna som blir stående, säger trafikpolisen till SVT.

I tisdags greps och senare anhölls en lastbilschaufför efter att ha misstänkts orsaka en dödolycka på E4 i Skåne. Läs mer om detta här:

Lastbilschaufför gripen efter dödsolycka

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*