annons
Hem » Artiklar » Auvinen vann i Nordic Trophy – nu ensam herre på täppan

Auvinen vann i Nordic Trophy – nu ensam herre på täppan

Mika Auvinen från Finland är nu den störste i Nordic Trophy efter sin åttonde seger i tävlingen idag. Segern togs med hans Mercedes Actros ”Lowrider”, samma bil som han tog hem segern med förra året.

Pristagarna i Nordic Trophy har röstats fram av de tio finalisterna själva. Den som fick näst flest röster och därmed blev tvåa var Woodtrans från Kristinehamn med sin tuffa Scania S650 timmerbil och trea kom Juha Ristimaa från Lapua, Finland med sin heta Scania ”Firebird”.

Tvåa kom gänget bakom Woodtrans från Kristinehamn med sin tuffa Scania S650 timmerbil

Trea kom Juha Ristimaa från Lapua, Finland med sin heta Scania ”Firebird”

Direkt efter prisutdelningen hade Mika Auvinen svårt att sätta ord på sin seger. En seger som alltså gör honom till den meste mästaren under Nordic Trophys 39-åriga historia. Innan delade han denna hedersamma titel med dansken Henrik Guldager.

– Otroligt. Jag har inte orden. Det är otroligt. Kanske bäst att fråga mig i morgon. Nordic Trophy har alltid varit mitt liv. Det är en så stor ära. Jag har inte det rätta ordet om hur stor ära detta är för mig och för teamet, säger en lycklig Auvinen.

Tidigare har Mika Auvinen sagt att hans dröm varit att nå lika många segrar som Henrik Guldager i Nordic Trophy. Detta mål uppnådde han förra året – och nu är han alltså ensam herre på täppan.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*