annons
Hem » Artiklar » Även polisen utreder den skenande lastbilen

Även polisen utreder den skenande lastbilen

Ärendet med den skenande lastbilen har väckt mycket intresse och blivit en snackis både i sociala media och chaufförer emellan. Nu har även polisen utfört en egen teknisk undersökning av lastbilen som skapade rubriker då det inte gick att få stopp på den enligt chauffören som körde den. Scania säger efter sin tekniska utredning att det inte var något fel på bilen.

– Vi gör den här utredningen med de resurser vi normalt sett använder vid dödsolyckor, säger förundersökningsledare Anders Gabrielsson vid polisens trafiksektion i Göteborg. Dels gör vi det för att få en objektiv bedömning. Scania har ju naturligtvis ett eget intresse i att det inte är något fel på bilen. Dels gör vi det för att detta är ett så speciellt ärende att det flyttats över till oss i Göteborg istället för att det utreds av lokalpolisen.

Kan du säga något om vad utredningen kommit fram till?

– Nej, jag har inte sett något sådant resultat ännu, men det kommer.

Finns det en polisanmälan i ärendet?

– Ja, det finns det.

Kan du säga något om vem den är riktad mot och hur den är formulerad?

– Jag kan inte det, tyvärr. Det här ärendet har fått så mycket uppmärksamhet i framför allt sociala media och det förekommer så mycket falsk ryktesspridning att vi vill bli klara med vår bedömning först av allt. Att säga något innan vi  är säkra skulle bara skada ärendet och det är ett väldigt speciellt ärende.

Var står ni nu?

– Förundersökningen pågår och vi utreder brott, men jag vill inte kommentera brottsmisstanken ännu. Beroende på vad undersökningen och den efterföljande bedömningen samt förundersökningen leder till kan det bli tal om ett straffvärde upp till fängelsestraff, men det är som sagt väldigt osäkert så vi har valt att redan nu ge chauffören en tillförordnad advokat som stöd.

En kommentar

  1. Skenade lastbil??? Det måste ju gått att bromsa verkar mysko

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*