annons
Hem » Artiklar » Även Scania i Kina-samarbete

Även Scania i Kina-samarbete

Scania berättar i ett pressmeddelande att man inleder samarbete med bolaget Haylion Technologies, som fokuserar på lösningar för självkörande, elektrifierade och uppkopplade fordon för den kinesiska transportindustrin.

– Partnerskapet ger oss unika möjligheter att bidra till och dra fördelar av den snabba teknologiutveckling som pågår i Kina inom dessa strategiskt viktiga områden. Vi ser fram emot att kunna kombinera vår kunskap och vårt globala perspektiv med Haylion Technologies expertis och ambitioner, säger Mats Harborn, Executive Director Scania China Strategic Office.

Scania och Haylion Technologies kommer att arbeta tillsammans inom områdena fossilfria transporter med, främst elektrifierade, självkörande fordon samt stadsbusstrafik. Det gemensamma målet är att påskynda kommersialiseringen av teknik för autonoma och hållbara transporter.

– Samarbeten för att erhålla ökad kompetens har alltid varit vår princip. Vi anser att Scania har en ledande position inom den globala industrin för kommersiella fordon. Vårt samarbete kommer därför att främja och påskynda Kinas utveckling av smarta fordon och ”the Internet of Vehicle”, säger Haylion Technologies grundare och styrelseordförande Dr Jimmy Ju Jianping.

Haylion Technologies har tillsammans med bolaget Gortune Investment bildat ett team av specialister inom områdena artificiell intelligens, fordonstillverkning, kommunikation och kollektivtrafik. Dessa specialister fokuserar på tekniken för självkörande fordon och konceptverifiering samt industrialisering av denna. Haylion Technologies verksamhetsfokus är utveckling av kompletta lösningar för kollektivtrafik med elektriska, självkörande och uppkopplade bussar.

Sedan i slutet av 2017 testar Haylion Technologies självkörande bussar på allmän väg tillsammans med Shenzhen Bus Group. Detta test, som kallas ”AlphaBa”, anses vara ett genombrott för tekniken för smarta transporter.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*