annons
Hem » Notiser » Barn kastade sten på lastbil från motorvägsbro

Barn kastade sten på lastbil från motorvägsbro

Den danske lastbilschauffören John Clemmensen kom körande på motorvägen vid Aalborg på Jylland då han ser två pojkar på en gångbro som gör tecken mot honom. Han tror de vill att han ska tuta så han gör det. Då tar den ena pojken upp en stor sten och kastar den mot lastbilen.

– Det blev en smäll du nästan inte kan föreställa dig, säger den 48-årige chauffören till en journalist på danska Ekstrabladet.

Lyckligtvis höll rutan och stenen orsakade bara ett stenskott modell större.

John berättar för Ekstrabladets journalist att han och hans kollegor blivit allt mer oroliga för händelser som denna då flera incidenter med stenkastning från motorvägsbroar rapporterats de senaste åren i Danmark. Inte minst efter en stenkastning på Fyn i augusti 2016 då en tysk kvinna dog och hennes make skadades allvarligt.

John lyckades hålla huvudet kallt när han nu själv drabbades och eftersom han kände till omgivningen väl kunde han vägleda polisen så att de kunde fånga stenkastaren som visade sig vara ett nioårigt barn.

Pojken har nu blivit ett fall för de sociala myndigheterna och John hoppas att det faktum att förövaren i detta fall kunde avslöjas ska avskräcka andra som kommer på samma idé.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*