annons
Hem » Notiser » Barncancerfonden tackar nej till insamlade pengar

Barncancerfonden tackar nej till insamlade pengar

Barncancerfonden tackar nej till överskottet från den insamling som gjordes till förmån för lastbilschauffören som nyligen dömdes för vårdslöshet i trafiken i Kristianstad. Mannen dömdes efter att ha körde rakt mot sittande demonstranter som blockerade vägen in till Scans anläggning i Kristianstad. Detta rapporterar Jönköpingsposten om idag fredag.

– Det är förstås beklagligt men de har sina regler och de hade vi inte koll på. Jag tycker inte man ska svartmåla Barncancerfonden för detta. Det handlar om cancersjuka barn och de ska inte behöva bli lidande för detta. Vi får helt enkelt se till att lösa detta på något sätt så att alla blir nöjda, säger insamlingens initiativtagare, Johan Kullgren, till Trailer.se.

Insamlingen startades för att täcka mannens böter och rättegångskostnader och efter avräkning stod det klart att överskottet blivit cirka 30 000 kronor.

Motiveringen Barncancerfonden ger för att inte ta emot pengarna är att insamlingen gjordes för att betala böter efter ett lagbrott. Detta strider mot organisationens policy.

– Vi tar ansvar för att finansiera barncancerforskning långsiktigt så att fler barn kan överleva, och därför är det viktigt för oss att bibehålla allmänhetens förtroende, säger Michel Brygiewicz på Barncancerfonden till Jönköpingsposten.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*