annons
Hem » Artiklar » Bästa blivande yrkesföraren koras

Bästa blivande yrkesföraren koras

Det är dags att kora den bästa/bäste blivande yrkeschauffören bland våra unga tjejr och killar på gymnasieskolornas fordonsprogram. TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, bjuder tillsammans med Volvo Lastvagnar in till tävlingarna där den första går i Sjöbo den 11 april.

Första tävlingsdagen i tävlingen som är den elfte upplagan av de årligt återkommande tävlingarna för unga yrkesförare, går alltså i Sjöbo.Därefter tävlas det i Skövde den 16 april, Norrköping den 19 och 20 april, samt i Vännäs den 24 april. Segrarna kvalificerar sig till Yrkes-SM med chans att gå vidare till Yrkes-EM. Gymnasieungdomar från fordonsprogrammet i hela landet tävlar i regionfinaler med spännande och utmanande moment som speglar en yrkesförares vardag.
    
    Det tävlas i moment som sparsam körning i simulator, teoretiska prov, liksom precisionskörning med lastbil och truck som kräver stor koncentration och gott omdöme.
    
    – Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera unga killar och inte minst tjejer till ett bra och utmanande yrkesval och samtidigt höja transportbranschens status. Det ställs höga krav på förarna yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Bill Rehn, vd för TYA, som står som arrangör.
    
    Arrangemanget är ett samarbete med Volvo Lastvagnar, som är huvudsponsor och förser tävlingen med toppmoderna och ändamålsenliga fordon, Även Still Truckar, Trygg-Hansa, Eco2trainer och EMV Utbildning bidrar till att göra dessa skoltävlingar möjliga.
    
    – Transportbranschen växer och har ett kontinuerligt behov av tillskott av nya, välutbildade yrkesförare. Gymnasieskolorna kan idag erbjuda cirka 2000 utbildningsplatser, men de svenska transportföretagen behöver anställa betydligt fler årligen, förklarar Bo Lindman som är tävlingsansvarig.
    

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*