annons
Hem » Notiser » BDX kör fossilfritt för Lindbäcks bygg
Fr vänster Erik Svensson, transportledare, Mikael Wennberg, chaufför och Markus Holmlund logistikchef på Lindbäcks.

BDX kör fossilfritt för Lindbäcks bygg

Nu ska alla BDX lastbilstransporter av volymer till Lindbäcks byggarbetsplatser köras med fossilfritt miljöbränsle i tanken.

– Det känns väldigt bra att transporterna blir mer miljövänliga, helt i linje med vårt hållbarhetsarbete på Lindbäcks, säger Markus Holmlund, logistikchef, i ett pressmeddelande.

Lindbäcks har sedan många år ett bra samarbete med BDX gällande transporter av volymer till byggarbetsplatser. Nu har företagen tillsammans tagit ett beslut att alla lastbilar och fordon kommer att tankas med HVO100. En planerad produktionsökning gör att miljövänliga transporter blir en viktig del av hållbarhetsarbetet på Lindbäcks.

– I arbetet med vår nya produktionsanläggning på Haraholmen har vi tagit en del viktiga beslut för att minska klimatpåverkan. Bland annat kommer hela driften av fabriken att ske genom förnybar energi som solpaneler och fjärrvärme. Nu har turen kommit till transporterna och det känns väldigt bra att vi kan inleda ett samarbete med BDX som innebär att vi kan använda miljöbränslet HVO i alla våra transporter och därmed minska koldioxidutsläppen med 90 procent, säger Markus Holmlund.

– Inom BDX har vi under ett antal år skaffat oss erfarenhet kring olika alternativa drivmedel för att kunna möta våra kunders efterfrågan, men också bidra till att minska utsläpp av bland annat koldioxid. Lindbäcks har varit väldigt tydliga med att hitta transportsätt med så liten miljöpåverkan som möjligt och det känns mycket glädjande att vi kan erbjuda dem en lösning som är hållbar i längden för alla parter, säger David Bladfält, divisionschef Logistik BDX.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*