annons
Hem » Notiser » Belöning på 100 000 kronor för tips om vandaler

Belöning på 100 000 kronor för tips om vandaler

Natten mot torsdagen förstördes däck för stora värden vid Tommy Nordbergs depå i Hjo. Åkeriet utfäster nu en belöning på 100 000 kronor till den som kan ge tips som leder till att vandalerna åker fast.

Enligt Hjo Tidning upptäcktes skadegörelsen vid halv två tiden på natten mot torsdagen. Fem lastbilar hade fått samtliga däck sönderskurna. Polisen skickade ut en hundpatrull till platsen med några spår efter förövarna gick inte att finna.

– Som polis gör det här mig så arg. Det är så fullständigt meningslöst. Om en tjuv stjäl något är det åtminstone för att han ska tjäna något på det, säger Mikael Jansson, stationsbefäl vid Skövdepolisen, till tidningen.

Andreas Renmar som är platschef vid depån misstänker att skadegörelsen är ett riktat angrepp mot just Tommy Nordbergs.

– Det som är tråkigt med situationen är att vi är ett av två åkerier och tre företag som står på den här platsen. Men det är bara vi som drabbats, säger han.

Totalt rör det sig om 20 däck som i sig själv representerar stora kostnader. Till detta kommer kostnader för löner under arbetet med att reparera skadorna, kostnader för förseningar och kostnader för extrabilar som måste plockas in.

– Att titta på kostnaden för däcken är bara att skumma lite på ytan, säger Andreas Renmar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*