annons
Hem » Notiser » Betydande tillväxt för Dachser

Betydande tillväxt för Dachser

Dachser redovisade betydande tillväxt för 2018. Logistikföretaget ökade sina konsoliderade nettointäkter med 5,5 procent till 5,57 miljarder euro. Enligt ett pressmeddelande ökade antalet försändelser med 2,5 procent till 83,7 miljoner, och tonnaget steg med 3,0 procent till 41,3 miljoner ton. Med 30 609 anställda totalt, en ökning med 1 511 jämfört med föregående år, var Dachsers personalstyrka rekordstor.

Dachser tillväxt förstärktes av det ekonomiska klimatet. Vissa utmaningar blev dock alltmer uppenbara: bristen på yrkesförare och logistikagenter, potentiella flaskhalsar i kapaciteten som beror på uttalade säsongstoppar och brist på lastkapacitet och växande osäkerhet kring förbud mot dieselkörning, Brexit och framtiden för de internationella handelsrelationerna.

– 2018 blev det tydligt att logistiken måste fokusera på att hantera knappa resurser. Mot denna bakgrund är det viktigt att arbeta målmedvetet med tillväxten och hantera den så att vi upprätthåller en sund balans mellan kvalitet, processer och kostnader. Enbart en hållbar tillväxt kommer att gynna våra medarbetare och kunder, säger Bernhard Simon, CEO för Dachser SE, i en kommentar

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*