annons
Hem » Notiser » Billigare på Öresundsbron

Billigare på Öresundsbron

Nästa år blir det billigare för 25,25-ekipage att köra över Öresundsbron. Samtidigt sänks priset för lastbilar med 15 procent nattetid. Detta enligt ett pressmeddelande från Öresundsbron.

Från och med den 1 januari ändrar Öresundsbrokonsortiet sin prissättning, vilket man menar kommer att bidra till minskad trängsel och miljöpåverkan. Tillägget för lastbilar över 20 meter avskaffas samtidigt som priset för lastbilar sänks med 15 procent mellan midnatt och kl. 6 på morgonen.

För modulekipage blir det därmed billigare att köra över Öresundsbron i och med att det 50-procentiga tillägget avskaffas efter årsskiftet.

– Denna typ av godstransporter är på stark frammarsch i hela Europa. Vi har som ambition att investera i mer miljövänlig trafik och modulekipagens omfattande lastvolym passar väl in i den strategin, säger Fredrik Jenfjord, chef för försäljning och marknad på Öresundsbrokonsortiet.

Fraktkunder kommer dessutom kunna passera Öresundsbron till reducerat pris nattetid i och med att priset för alla lastbilskategorier från 9 meter sänks med 15 procent kl. 24.00–06.00.

– Öresundsbron är öppen dygnet runt, men de allra flesta passerar bron dagtid, vilket innebär att det finns extra gott om plats på nätterna. Vi har helt enkelt valt att göra det billigare för våra fraktkunder under de timmar då det är som minst trafik på vägarna, säger Fredrik Jenfjord.

Enligt pressmeddelandet finns det inga kapacitetsproblem på själva Öresundsbron, men det uppstår allt större trafikstockningar i det omgivande vägnätet.

– En effektivare användning i form av modulekipage samt en bättre fördelning av godstrafiken under alla tider på dygnet kommer på sikt att bidra till att minska trängseln i regionen. Vi för ständigt en dialog med våra fraktkunder om möjliga förbättringar och vi är glada att kunna tillmötesgå dem på dessa båda punkter, avslutar Fredrik Jenfjord.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*