annons
Hem » Notiser » Bilprovningen håller öppet hus för kvinnor

Bilprovningen håller öppet hus för kvinnor

Bilprovningen vill öka andelen kvinnliga besiktningstekniker. Därför tar man tillfället i akt när det är den internationella kvinnodagen på fredag och bjuder in till öppet hus för att väcka ett större intresse för yrket bland tjejer. Öppet hus kommer att hållas på fyra stationer i landet – Skellefteå, Sundbyberg, Örebro och Jönköping.

Bilprovningens stationer på dessa orter kommer i huvudsak att bemannas av kvinnliga besiktningstekniker. Till exempel jobbar Ylva, som är känd från realityserien ”Bilprovningen” i TV3, i Jönköping denna dag. Till vardags är hon i Tidaholm. Och i Örebro finns Sara och Cecilia som också har medverkat i serien på plats. Vanligtvis jobbar de i Mora. De finns tillgängliga för att berätta mer och svara på frågor om jobbet.

”Förhoppningen är att uppmärksamma allt fler på ett omväxlande och serviceinriktat jobb där man dagligen möter många härliga människor och spännande fordon – och framför allt gör skillnad genom att förebygga olyckor och minska fordonens utsläpp” skriver Bilprovningen.

Bakgrund:

När Bilprovningen startade sin verksamhet på 60-talet var det bara män som besiktade fordon. Det var först 1979 som den första kvinnliga besiktningsteknikern anställdes. Sedan 2007 pågår en medveten satsning på att öka andelen kvinnliga besiktningstekniker. Då var andelen 6 procent, nu är den snart uppe i 12 procent och målsättningen är att nå 14 procent vid årsskiftet.

Fakta:

När

Fredag den 8 mars 2019, öppet hus med fika/godis klockan 09.00-14.00

Var

Bilprovningen, Noppelbergsvägen 14, Skellefteå

Bilprovningen, Madenvägen 11, Sundbyberg

Bilprovningen, Filarevägen 17, Örebro

Bilprovningen, Bangårdsgatan 5, Jönköping

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*