annons
Hem » Artiklar » Bröllop i Scania-gripens tecken

Bröllop i Scania-gripens tecken

Robert och Ann-Kristin från Norge är passionerat förälskade i varandra – och passionerade när det gäller Scania.  Passionerna ledde till att de bestämde sig för att gifta sig på Scania Visitor Center i Södertälje.

Vissa kan säga att Rom eller Paris är den mest romantiska platsen för ett bröllop. Men ingen av dessa städer var någonsin ett alternativ för Robert Steen och Ann-Kristin Tveterhagen när det gällde planering av deras bröllopsplats. Det var Scania som förde dem tillsammans, så att gifta sig i museet på Scanias besökscenter, beläget på Scanias huvudkontor i Södertälje, var det logiska valet.

– Det var fantastiskt, sa Robert efteråt. Det var en kombination av de saker som är mest betydelsefulla för Ann-Kristin och mig, vi två, och Scania.

– Att gifta sig på Scania började som en galen idé, fortsatte han. Jag frågade Ann-Kristin om vi skulle fråga om vi kunde kunna gifta oss på Scania. Så vi kontaktade Scanias huvudkontor i Norge, som i sin tur kontaktade Scania i Sverige.

Robert växte mer eller mindre upp med Scania, du kan nästan säga i en Scania. År 1972 köpte hans far en Scania 110 och startade ett litet transportföretag som körde timmer i regionen Trøndelag i norra Norge.

– Istället för att vara på daghem som de flesta andra barn, tillbringade jag mina barndomsdagar i passagerarsätet bredvid min far, säger han.

 

En speciell bröllopstårta

Under åren har Roberts intresse för lastbilar, och särskilt i Scania, fortsatt. Efter sina ingenjörsstudier tillbringade han 14 år i fordonspåbyggnadsbranschen. Men han hade alltid drömt om ett jobb på Scania och uppfyllde sitt mål under 2012. Idag är han serviceledare inom Scania Norge, som driver verksamheten på Scanias verkstad i Trondheim.

Vid en julfest i Scanias norska huvudkontor i 2014 blev en annan dröm om hans verklighet när han träffade en livskompis med lika stor passion för Scania som han själv, Ann-Kristin som då arbetade på Scania i Oslo. Hon hade också samma bakgrund med en far som körde Scania.

Ett litet problem för deras förhållande var att Ann-Kristin bodde med sina två barn i Oslo, 50 mil från Trondheim, där Robert bor.

– Men vi hittade sätt att mötas mer och mer regelbundet. Så ofta som möjligt när vi fick en leverans till en kund i Trondheim, åkte jag ner till Oslo under helgen för att hämta lastbilen och köra upp den till Trondheim själv, säger han och ler.

Så kom lördagen den 15 juli 2017, när de äntligen sa ”jag” till varandra. Personalen vid Scanias besökscenter i Södertälje hade inte sparat någon ansträngning för att göra det till en minnesvärd dag för paret. Tack vare dem kunde Robert och Ann-Kristin göra en stor entré till museet i en lysande grön 1927 vintage Scania Vabis Noblesse postbuss.

Efter det att paret bytt äktenskapslöften framför sina gäster började festligheterna med middag bland de klassiska modellerna i Scanias museum, som speciellt hade dekorerats för tillfället.

– De hade till och med förberett en speciell bröllopstårta för oss, med miniatyrer av den första och senaste Scania-modellen, säger en glad Robert. Det är bara fantastiskt vad Scania gjorde för oss. Vi hade en riktigt fantastisk dag, Ann-Kristin och jag.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*