annons
Hem » Artiklar » Byggboomen ger mer jobb i entreprenadsvängen

Byggboomen ger mer jobb i entreprenadsvängen

Mark- och anläggningsföretaget Hansa Entreprenad grundades 1986. Maskinparken består idag av lastbilar, grävmaskiner, hjullastare och en sopmaskin. En intensiv byggverksamhet i hela Sverige, och inte minst i stockholmsområdet, gör att företaget nu behöver öka sin produktivitet. 

Företagets nästa lastbil blir en Scania G450 tipper/lastväxlare 6×2*4 som levereras under hösten och kommer att få en Allison helautomatisk växellåda ur 4500-serien, berättar Allison i ett pressmeddelande. Den kommer troligen också att få ett varmt välkomnande av Hansas förare som t.ex. Peter Lagerborn. Han har lång erfarenhet av att köra lastbilar med olika växellådslösningar, både manuella och AMT (automatiserade manuella).

– Första gången jag träffade på en Alllisonlåda var vid en provkörning på en lastbilsmässa. Jag kunde knappt tro mina ögon när jag startade en fullastad bil med släp i en brant backe. Det var ju bara att trampa på gasen så gick den igång helt utan tillbakarull. Jag måste erkänna att jag blev väldigt imponerad, säger Lagerborn. När jag senare fick köra företagets första Allisonlastbil blev jag förstås både glad och tacksam. Idag trivs vi väldigt bra ihop, lådan och jag.

Den bilen är en Scania P370 tipper 6×2*4 med en Allisonväxellåda ur 4000-serien.

– Den har gått helt felfritt sedan jag köpte den, säger företagets VD Hans-Olof Holmberg i samma pressmeddelande, och växellådan har jag inte ens behövt tänka på. Den fungerar perfekt, växlar när den skall och verkar vara mycket driftsäker. Den är dessutom suverän på lerigt underlag som det ofta kan vara på byggarbetsplatser.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*