annons
Hem » Notiser » Cabotage-avgifter består

Cabotage-avgifter består

I slutet av förra veckan tog Transportstyrelsen de första beslut som rör de förskott som polisen tagit ut i samband med misstänkt olaglig cabotagetrafik. I samtliga sju fall går Transportstyrelsen på samma linje som polisen.

Transportstyrelsens beslut, som undertecknats av Petra Wermström som är enhetschef för Trafikföretag, är att polisens beslut om förskott på 40.000 ska bestå.

Ett exempel är den Rumänske chaufför som blev stoppad av polisen i Malmö den 15 januari. Chauffören körde en lastbil registrerad och enligt Transportstyrelsens beslut har man inte kunnat uppvisa bevismateriel för en inkommande internationell transport.

Under rubriken ”Vad är grunden för överträdelser mot yrkesmässig cabotagetransport?” radas en mängd skäl upp. Enligt beslutet saknas bland annat avsändarens namn, transportföretagets namn, mottagarens namn, ort och datum för övertagande av godset och beskrivning av detta.

I övriga sex fall har Transportstyrelsen en liknande motivering till att beslutet ska bestå. Det är här sex olika åkerier från Bulgarien som fått deponera förskott, på vardera 40.000 kronor, för en sanktionsavgift och Transportstyrelsens beslut är alltså att förskottet ska bestå. Tre av dessa sex chaufförer angav en adress i Bulgarien vid poliskontrollen och tre hade sin hemvist i Makedonien.

En kommentar

  1. Bra beslut av Transportstyrelsen, hoppas att polisen genom detta beslut tar ännu fler så vi kan få stopp på detta vansinne i transportbranschen. Läste att Pilarp på Transportindustriförbundet ville ha kopior på alla dessa besluten, lite trist att han inte kan acceptera att vi har många utländska aktörer på den svenska marknaden som inte gör rätt för sig, men han har väl problem att förklara sig för dom speditörer som litar på hans regeltolkning som nu visar sig vara fel.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*