annons
Hem » Artiklar » Campingägaren blev åkare

Campingägaren blev åkare

Copenhagen Camping har blivit ett åkeri som precis har fått en ny mycket speciell Scania S 730 mycket genomtänkt utrustning. Det är en udda historia om en man som bestämde sig för att bli lastbilschaufför och nu har en genomtänkt trailerdragare för en bred palett av olika arbetsuppgifter.

– Jag hade inga särskilda hobbies, och jag hade min campingplats i tio år. Jag behövde några nya upplevelser. Så jag tog examen som lastbilschaufför på Scania Danmark, säger åkeri Erik Svendsen.

– På kursen fick jag veta att jag också borde ha en lastbil att köra, så jag började att förhandla med Scania Sales Manager John Schultz, fortsätter han.

Allt detta hände för tre år sedan och det resulterade i att Erik började med en lastbil som han nyligen bytte mot en helt ny Scania S 730.

Den nya lastbilen är konstruerad så att den kan köras med nästan alla typer av varor. Det finns inte en trailer som den inte kan dra.

– Jag kör som en ersättning när mina kollegor i branschen behöver hjälp. Men det är en väldigt bred publik, så därför måste jag kunna köra vad som helst, säger Erik.

Byggnationen på den nya Scanian är mycket speciell. Där finns exempelvis sex kameror:

En cyklist kamera
En främre kameran som ersätter spegeln framför
2 kameror inne i sidospoilern, som kan köras ut när Erik körs med bred last.
En liten kamera bak, så att föraren kan se kingpin på trailern när han kopplar.
En kamera framför kylargrillen, som alltid är påslagen.
Dessutom finns det:

Ett skåp med 2 extra batterier. Skåpet är monterat snett, så att det är lätt att byta säkringar.
På höger sida av lastbilen är det monterat en kompressor. För att det ska kunna få tillräckligt med luft när den används konstruerades den så att aluminiumplattan kan lutas sidoskyddet öppnas.
I bakdelen finns utrymme för installation av krokar för snökedjor. OnSpot är också monterat.
Fram finns en ljusskylt med tre plattor som ska användas för olika reklam och bred last skylt.
Bakom hytten, nedanför spoilern finns plats för varningsljus och arbetsbelysning.
Längst bak finns ett skåp med hydraultanken i botten (250L). Skåpet och tanken är tillverkade av rostfritt stål.
Bara ett ställe att klaga

Erik har inte bara köpt en ny lastbil. Han köpte också nästan hela paketet av tjänster. Bland annat försäkrade han både sin nya S 730 och den nya, vackra maskintrailern, som han köpte från Broshuis, Scania.

Han undertecknade också ett serviceavtal med en tio års garanti på drivlinan. Sist men inte minst följer också ett avtal om automatisk överföring av färdskrivardata med i affären.

– Jag har lagt alla mina avtal hos Scania. Det är så smidigt, eftersom jag har bara en plats att klaga om saker och ting inte är som de borde vara, säger Erik med ett stort flin.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*