annons
Hem » Notiser » Chaufför chockad efter dödsolycka

Chaufför chockad efter dödsolycka

Chauffören av den lastbil som i lördags var inblandad i en tragisk olycka i Härryda kommun, där två personer dog, är fortfarande i chock. Enligt Göteborgs-Posten har chauffören därför ännu inte kunnat höras av polisen.

Olyckan inträffade vid 13-tiden i lördags och de som omkom var en man och en kvinna i 35-årsåldern respektive 50-årsåldern. Deras åttaåriga dotter färdades också i bilen. Flickan undkom olyckan utan allvarligare fysiska skador.

Enligt de uppgifter som framkommit i media ska lastbilsekipaget, en trailerdragare med tom trailer, av ännu okänd anledning kommit över på fel körbana och där kolliderat med bilen som familjen färdades i.

Polisen har öppnat en utredning om vårdslöshet i trafiken men än finns ingen misstanke om brott. Enligt polisinspektör Andreas Gabrielsson är detta normalt förfarande när polisen måste beslagta ett fordon för teknisk undersökning.

Han betonar att det inte finns någon misstanke om rattfylleri eller annan drogpåverkan. Körkort, skatt, besiktning och liknande ska också vara helt i sin ordning.

Chauffören är hemmahörande i Jönköpings län. Även åkeriet som mannen jobbar för kommer från Jönköpings län.

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*