annons
Hem » Notiser » Chaufför misstänkt för förskingring
polis

Chaufför misstänkt för förskingring

En 32-årig lastbilschaufför misstänks för förskingring efter att cigaretter till ett värde av 90 000 kronor hamnat i ett buskage. Enligt tidningen Dalslänningen var chauffören vid tillfället anställd av ett åkeri som hade i uppdrag att leverera varor till en ICA-butik i Lunds kommun.

Ett vittne ska ha sett hur chauffören stannat till i närheten av butiken. Chauffören lastat ut ett antal låder med cigaretter som han lade i ett buskage och körde sedan fram till butiken och levererade varor i vanlig ordning.

Vittnet berättade om händelsen för en anhörig som i sin tur larmade polisen. När en patrull kom till platsen hittade de lådorna i buskaget. Lastbilens GPS visar också att ekipaget stannat till vid den aktuella platsen.

Chauffören menar att han stannat på platsen för att koppla loss släpet och säger sig inte veta hur lådorna med cigaretter kunnat försvinna från lastbilen.

Mannen som är från Färgelanda i Dalsland häktades den 27 april vid Ystads tingsrätt. Åklagaren har fram till 10 maj på sig att bestämma om ärendet ska gå vidare till åtal eller ej.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*