annons
Hem » Artiklar » Chaufför omkom i svår lastbilsolycka i Pajala
Bilden är en arkivbild från tidigare malmtransportreportage behandlad i photoshop.

Chaufför omkom i svår lastbilsolycka i Pajala

Den fjärde olyckan med en malmlastbil i Norrland har tyvärr krävt ett dödsoffer. Det var vid 04.30 natten till söndagen den 2/12 som en fullastad malmlastbil körde av vägen och välte mellan Anttis och Peräjävaara på väg 395. Lasten spreds längs vägen, över vägen och tyvärr fastnade chauffören under lasten. Enligt räddningstjänsten blev räddningen komplicerad.

– Vi fick gräva oss fram till chauffören. Det var mycket halt på platsen och lastbilen ligger upp och ned, sa Frida Klarin, inre befäl hos räddningstjänsten till nsd.se.

Enligt smhi har temperaturen i området pendlat runt nollan hela natten med lätt nederbörd i form av snö. Platsen för olyckan är nu avspärrad för teknisk undersökning

Tyvärr har malmtransporterna i Norrland drabbats av tre tidigare olyckor under november månad där minst en av chauffören a blev svårt skadad. Den 2/11 inträffade en olycka, även den på väg 395, den 16/11 hände den andra olyckan, då på E45, och den tredje olyckan inträffade på riksväg 99 så sent som den 30/11, berättar svt.se.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*