annons
Hem » Notiser » Chaufförer gladast på jobbet

Chaufförer gladast på jobbet

Lastbilschaufförer är gladare över sitt jobb än arbetstagare i genomsnitt. Åtminstone i Danmark. Branschorganisationen ITD lät undersöka hur det står till med arbetslusten i Danmark tillsammans med fackföreningen Krifa och det visade sig att personer som arbetar med vägtransporter, trafikledning eller lagerarbete har en högre arbetslust än genomsnittet. På en skala från 0 till 100 låg denna grupp på 76 medan genomsnittet låg på 74. De två faktorer som betyder mest för om man gillar sitt arbete eller inte enligt undersökningen är att arbetet känns meningsfullt och att man är duktig på det man gör.

I en kommentar till undersökningen skriver ITD att även om betyget ser bra ut finns det utrymme till förbättring.

– För att kunna arbeta effektivt med att öka arbetslusten krävs det att man känner till temperaturen på arbetslusten här och nu. Det är därför som ITD tillsammans med Krifa har gjort denna övergripande undersökning, säger Trine Schiørring Plesner som är chef för ITD Arbetsmarknad.

Denna nyhet gjorde oss på Trailer.se nyfikna över hur arbetslusten ser ut bland svenska chaufförer. Vi har därför sammanställt en högs ovetenskaplig undersökning som du kan svara på här nedan:

Hur ser arbetslusten ut för dig som arbetar i den svenska åkerinäringen? Ge ett betyg mellan 1 (botten) och 5 (toppen) här i vår högst ovetenskapliga undersökning

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*