annons
Hem » Notiser » Dagab Backa körde snålast i Sverige

Dagab Backa körde snålast i Sverige

Dagab Backa blev bäst i Sverige i Vehcos tävling i sparsam körning – ”Vehco Eco-Driving Challenge 2018”. Totalvinnare blev Ahola Transports från Finland.

Enligt ett pressmeddelande medverkade ett 60-tal företag runt om i Europa i tävlingen, med sammanlagt runt 9100 deltagande chaufförer och 4200 fordon. Tävlingen delades upp i sex olika klasser baserat på land samt en klass för bussoperatörer. Segern i den sistnämnda gick också till Sverige med Isaksson Karlsson, team Ljungby som vinnare.

Enligt Vehcos beräkningar har de tävlande totalt sänkte sin förbrukning med cirka 1 822 100 liter diesel vilket resulterat i minskade utsläpp av CO2 på cirka 4 810 ton och besparingar på cirka 20 miljoner kronor.

I tävlingen var det också möjligt att vinna pris för bästa Eco-Momentum (antal förare x indexförbättring) och även här gick vinsten till Sverige med Götene Kyltransporter som segrare.

– Baserat på de positiva reaktionerna från våra kunder, har vi beslutat att fortsätta med Vehco Eco-Driving Challenge och dessutom utöka tävlingen. Vårt mål är nu att få med alla våra Eco-Driving kunder i tävlingen. Lyckas vi med det finns riktigt fina förutsättningar för stora besparingar både för miljön och plånboken, säger Johan Stråkander, marknadschef på Vehco.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*