annons
Hem » Artiklar » Dan Eliasson avgår som rikspolischef
polis

Dan Eliasson avgår som rikspolischef

Den hårt kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson avgår. Istället blir han ny generaldirektör för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Detta meddelar regeringen i ett pressmeddelande.
Dan Eliasson har kritiserats hårt inte minst från åkerinäringen för nedskärningar inom trafikpolisen. Bland annat uttryckte Sveriges Åkeriföretag förvåning när Eliasson så sent som för ett år sedan fick fortsatt förtroende från dåvarande inrikesminister Anders Ygeman. 

Regeringens pressmeddelande:

Regeringen har idag beslutat att utse Dan Eliasson till ny generaldirektör för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Han tillträder tjänsten den 5 mars.

Dan Eliasson är en av de mest erfarna myndighetscheferna i statsförvaltningen, och han har tidigare varit generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan. Sedan 2014 är han chef för Polismyndigheten.

I sin roll som rikspolischef har Dan Eliasson lett myndigheten genom såväl flyktingsituationen 2015 som terrordådet 2017. Han får nu i uppgift att leda MSB i ett skede när myndigheten kommer att ha en central roll för skydd mot olyckor, krisberedskap och återuppbyggnaden av det civila försvaret.

Läs mer:

SÅ: ”Överraskande ge Eliasson nytt förtroende”

En kommentar

  1. Rutger Andersson

    Det nya valet av GD för MSB känns inte speciellt tryggt…

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*