annons
Hem » Notiser » Demonstranter stod i vägen – chaufför inför rätta

Demonstranter stod i vägen – chaufför inför rätta

En lastbilschaufför ställdes på onsdagen inför rätta misstänkt för grov vårdslöshet i trafik i samband med en demonstration vid Scan i Kristianstad i november. Enligt Kristianstadsbladet yrkar åklagaren på villkorlig dom och samhällstjänst.

Händelsen bakom åtalet inträffade när en grupp djurrättsaktivister genomförde en demonstration utanför Scans fabrik och flera personer satte sig på vägen för att hindra transporter till anläggningen. Enligt demonstranterna fick de kasta sig undan en lastbil som var på väg till Scan för att inte bli påkörda.

– Man får inte lov att sätta andra människors liv i fara, det är inte acceptabelt hur irriterad man än kan bli, sa chefsåklagare Pernilla Åström under rättegången enligt Kristianstadsbladet.

Den åtalade chauffören menar att det aldrig var någon fara för demonstranterna och säger att det var minst en meter mellan hans lastbil och demonstranterna. Chauffören nekar till brott.

– Det är demonstranterna som orsakat situationen när de sätter sig mitt i gatan, det är de som inte iakttagit aktsamhet, sade chaufförens försvarsadvokat Christina Davéus.

Enligt henne har chauffören som tutade för att påkalla uppmärksamhet inte brustit i omsorg och varsamhet. Enligt Kristianstadsbladet faller domen i målet 29 oktober.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*