annons
Hem » Artiklar » DHL fortsätter som vanligt

DHL fortsätter som vanligt

Transportledets konkurs kommer enligt uppgift inte att påverka DHL:s trafik. Åkeriets verksamhet drivs tillfälligt vidare i samarbete med konkursförvaltaren och under tiden arbetar DHL på att finna en permanent lösning. Att låga ersättningar till åkerierna skulle ha betydelse för Transportledets konkurs är inget DHL håller med om.

Transportledets konkurs kommer inte att påverka DHL:s kunder. Tillsammans med konkursförvaltaren har DHL arbetat fram en lösning som innebär att Transportledets bilar och personal jobbar kvar som tidigare under den närmaste månaden. Under tiden arbetar DHL aktivt på att finna en permanent lösning.
    
    – Vi arbetar för att kunna ge våra kunder samma kvalité och service som Transportledet gjort, säger DHL:s informationschef Stina Petrini till Trailer.se.
    
    Många kritiserar speditörerna för att pressa ersättningarna till åkerierna men att något sådant skulle ha spelat roll i Transportledets konkurs är inget Stina Petrini håller med om.
    
    – Det är tufft nu med vikande volymer och en vikande marknad. Det känner både vi och våra åkerier av. Vi har ett gemensamt ansvar och är beroende av varandra. Samtidigt måste var och en ha ansvar för sin egen lönsamhet. Vi betalar marknadsmässiga ersättningar, säger hon.
    
    Hur den permanenta lösningen på Transportledets konkurs kommer att se ut är inget Stina Petrini vill uttala sig om i nuläget.
    
    – Det är för tidigt att säga något om detta och inget vi vill spekulera i.
    

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*