annons
Hem » Notiser » DHL kör med el
  • <p>DHL kör med eldrivna Nissan i Italien</p>

    DHL kör med eldrivna Nissan i Italien

DHL kör med el

Nissan har startat leveransen av de 50 exemplar av eldrivna e-NV200 som DHL Express i Italien har beställt efter det ramavtal för utsläppsfria transporter som företaget tecknade med Nissan i juli förra året. Dessa 100 procent eldrivna transportbilar kommer att användas för budkörning och andra leveranser i Italien där Rom och Milano är först ut.

-Avtalet med Nissan ligger helt i linje med den satsning på miljön vi arbetar aktivt med sedan flera år. Användningen av dessa innovativa, utsläppsfria skåpbilar är ytterligare en komponent i vårt globala GoGreen-program som tagits fram av Deutsche Post DHL i syfte att sänka koncernens CO2-utsläpp med 30 procent fram till år 2020. Dessutom gör bilarna från Nissan det möjligt för oss att implementera en hållbar City Logistics-strategi, eftersom de också lämpar sig speciellt bra för leveranser i historiska stadskärnor, säger Alberto Nobis, Managing Director, DHL Express Italia, i ett pressmeddelande.

Vid en simulering av daglig användning i Rom-området, utförde Nissan e-NV200 45 leveranser och 25 avhämtningar, vilket ligger helt i linje med arbetsbelastningen för en konventionell transportbil, med en körsträcka på 120 km – alltså med råge under den officiella räckvidden på 170 km. Förutom i Rom och Milano, kommer DHL även att börja använda e-NV200 i Florens, Verona, Bologna, Neapel, Salerno, Bari och Catania.

Tack vare att den är helt utsläppsfri, är Nissan e-NV200 enligt pressmeddelandet idealisk att använda i stadskärnor där dieseldrivna bilar inte är tillåtna. Dessutom erbjuder den betydligt lägre driftskostnader än en jämförbar dieseldriven bil samt ökad komfort tack vare den helt tysta motorn, den pigga accelerationen och det faktum att föraren slipper växla.

Elmotorn är baserad på den som finns i Nissan LEAF, och med snabbladdningssystemet CHAdeMO laddar man upp ett urladdat batteri till 80 procent av sin kapacitet på under 30 minuter.

e-NV200 är en kompakt bil men erbjuder en transportkapacitet på 4,2 m3, vilket motsvarar 2 EUR-pallar, och en nyttolast på 770 kg. Batteripaketet finns placerat under golvet, utan att inkräkta på lastutrymmet, vilket ger bilen en mycket låg tyngdpunkt.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*