annons
Hem » Notiser » Djurbilschaufför anmäld för tredje gången

Djurbilschaufför anmäld för tredje gången

En djurbilschaufför har blivit anmäld för tredje gången efter att ha lastat för många djur på sitt ekipage. Chauffören kan nu få förbud mot att utföra djurtransporter enligt djurskyddslagen.

Enligt Nyheterna/Östra Småland transporterade chauffören 29 nötkreatur till slakt i våras. Det visade sig vara 11-12 djur för mycket på ekipaget beaktat djurens vikt. 2015 anmäldes mannen vid två tillfällen för överbeläggning på sitt ekipage. Mannen fick då en varning från Länsstyrelsen i Kalmar län om att bland annat i fortsättningen se till att djuren hade lagstadgad yta.

När chauffören nu återigen ertappats med att ha för många djur på lastbilen ser Länsstyrelsen allvarligt på ärendet. Enligt Nyheterna/Östra Småland utreder Länsstyrelsen om det finns anledning att besluta om föreläggande eller förbud enligt djurskyddslagen så bristerna åtgärdas.

Mannen har fram till 19 augusti på sig att lämna sitt yttrande innan ett beslut fattas. Hittills har mannen förklarat överbeläggningarna med stress i arbetet och att det varit svårt att bedöma djurens vikt.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*