annons
Hem » Artiklar » Drabbade kunden: bra att olagliga cabotagetransporter stoppas
Foto: Polisen

Drabbade kunden: bra att olagliga cabotagetransporter stoppas

I tisdags stoppades en tjeckisk dragbil av trafikpolisen i Stockholm. Det visade sig att körningen var en olaga cabotagetransport och resultatet blev 40 000 kronor i sanktionsavgifter samt att föraren fick koppla loss trailern och lämna den på platsen.

Ekipaget var på väg till Bollnäs och företaget Necks Electric som förser nätägare och entreprenörer med system och komponenter för elnät och kraftledningar. Företaget väntade två lastbilsleveranser i början av denna vecka, nu kom bara en fram. Först två dagar efter att ekipaget blev stoppat av polisen anlände trailern.

– Det är förstås inte bra när en leverans uteblir. Men just nu var det inget som behövdes direkt i produktionen, säger Åke Sjödin som är platschef på Necks.

Enligt honom var den aktuella transporten bokad av leverantören så Necks har inte själva varit involverad i vilken transportör som skulle användas.

– När vi själva bokar transporter gör vi det med Schenker eller DHL. Vi ser allvarligt på att transporten görs på ett olagligt sätt, säger Åke Sjödin.

Företaget brukar ha återkommande kontakter med sina leverantörer där de framför sina synpunkter och krav på bland annat hur transporterna ska utföras. Deras inflytande är dock begränsat menar Åke Sjödin.

– Leverantörerna säljer även till våra konkurrenter. Vi är inte Ikea, säger han.

Företaget kommer dock att kräva en förklaring av den aktuella leverantören.

– Detta kommer vi att ta upp med dem. Inte bara har det blir en leveransförsening man har dessutom inte följt lagstiftningen. Detta vill vi ha en förklaring på, säger Åke Sjödin.

Att polisen stoppar olagliga transporter tycker Åke Sjödin bara är bra.

– Det blir ju säkrare längs vägarna och så kommer man åt de oseriösa åkarna.

Läs mer:

Tagen för olaga cabotage – försökte fortsätta transporten

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*