annons
Hem » Artiklar » Drogmisstänkt olyckschaufför friad
OBS - genrebild. Fordonet/personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Johan Sjöström

Drogmisstänkt olyckschaufför friad

Den lastbilschaufför som i mitten av mars var inblandad i en våldsam olycka utanför Skara och som misstänktes för drograttfylla får nu upprättelse. Enligt Mikael Ståhlgren vid polisen i Västra Skaraborg finns det inte längre några misstankar mot chauffören.

– Blodprovet visade att han inte var påverkad av något så ärendet är helt stängt, säger han till Trailer.

Inte heller de tabletter som hittades i lastbilen efter olyckan var av någon olaglig substans.

Det var den 14 mars som lastbilen, en treaxlad Scania med kran, hade gått av vägen och slagit runt. Chauffören, en 30-årig utländsk medborgare, klarade sig utan allvarligare skador och tog sig ur vraket på egen hand. Han misstänktes då för drograttfylla efter att polisen hittat några misstänkta tabletter i hytten.

Scanian ägdes av TJ Tak och Fasad AB i Skara som sysslar med tak- och fasadrenoveringar och direkt efter olyckan försäkrade ägaren Tommy Rosenkilde att hans anställde inte varit drogpåverkad.

– Det där stämmer inte! Polisen såg några tabletter i hytten och därför trodde de att han tagit droger. Detta är en mycket skötsam och duktig kille som jobbat hos oss i ett år, sade Tommy Rosenkilde till Trailer då.

Han är lättad nu när polisrapporten säger samma sak.

– Det var fruktansvärt att chauffören blev uthängd så snabbt. Han fick straff på straff, inte bara att han körde av vägen utan sedan dessutom all misstänksamhet, säger Tommy Rosenkilde.

Han berättar att chauffören var lite skakig de närmaste dagarna efter olyckan men sedan arbetet på som vanligt i företaget. Även chauffören är lättat efter att polisrapporten friat honom.

Scanian totalförstördes i olyckan och fram till polisutredningen var klar hyrde TJ Tak och Fasad in en ersättningsbil. Nu har man beställt en ny.

– Försäkringsbolaget har inte velat betala ut någon ersättning innan utredningen var klar men nu hoppas jag även de ger med sig, säger Tommy Rosenkilde.

Lastbilschaufför misstänkt för drograttfylla efter våldsam olycka

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*