annons
Hem » Artiklar » Dubbel miljövinst när IB Transport köper nya lastbilar
  • <p>Roger Schederin/ Ib Transport</p>

    Roger Schederin/ Ib Transport

Dubbel miljövinst när IB Transport köper nya lastbilar

Både bästa möjliga miljönytta och bättre arbetsmiljö, det blir effekten när IB Transport i Arboga satsar på tio nya Scanior. De nya bilarna, som säljs av Arver Lastbilar, är utrustade med Euro 5-motorer för att minimera utsläppen.

I och med köpet av tio nya ekipage har IB Transport skickat ut ett pressmeddelande i vilket man skriver att miljöaspekten i affären är mycket viktigt för företaget.
    
    – Dels för att vi som företag naturligtvis är måna om att ta vårt miljöansvar, dels för att vi också vet att miljömedvetna transporter är ett krav från många kunder, säger Arnt Hjelm, VD för IB Transport, i pressmeddelandet.
    
    Att chaufförernas arbetsmiljö förbättras gör affären än mer lyckad. De nya bilarna är anpassade för IB Transports behov och gör det lättare och effektivare att arbeta med till exempel godstransporter och pallar.
    
    – Det här känns underbart, de nya bilarna har många fördelar för oss, säger Lars-Erik Andersson, en av de chaufförer som nu får en ny bil att arbeta med.
    
    Det handlar inte bara om att de har automatlådor utan också om att det till exempel är lättare att öppna dörrar och att det är enklare att flytta gods på golven.
    
    Affären har dessutom stora ekonomiska fördelar för IB Transport som kommer att spara upp till 50 000 kronor per månad genom att byta ut tio lastbilar mot nya. Detta då man nu slipper de stora summor i reparationskostnader man haft varje månad.
    
    – Det lönar sig helt enkelt att byta bilar på många sätt. De nya bilarna drar mindre bränsle, kostar mindre i reparationer och håller en högre kvalitet, kommenterar Örjan Kollander, VD för Arver Lastbilar.
    
    Affären är värd 15,6 miljoner kronor och gäller följande:
    
    8 Scania P280,
    2 Scania R480
    8 Ekeri- släp.
    

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*