annons
Hem » Notiser » E22 stångs 2 veckor vid Lund

E22 stångs 2 veckor vid Lund

I kväll klockan 20.00 stängs E22 av mellan trafikplatserna Gastelyckan och Lund Norra. Avstängningen beräknas pågå två veckor till och med den 19 april, berättar Trafikverket i ett pressmeddelande.

Det är det omfattande spårvägsarbetet i Lund som gör att E22 stängs av. En bro vid Sölvegatan rivs och en ny, bredare ska skjutas på plats. Skälet till att det byggs en ny bro är bland annat att det behövs ett bredare brospann för spårvägens dubbla spår samt körfält för bilar på båda sidor om spårvägen. Den nya bron blir också något längre för att ta höjd för den breddning som behövs för den kommande trafikplatsen Ideon, som Trafikverket planerar med byggstart 2020.
Detta innebär att E22 stängs av och trafiken leds om från och med den 5 april klockan 20.00. Skånetrafiken sätter också in förlängda tåg för att avlasta.

Så här leds biltrafiken om

Detta visas med vitblå skyltar.
Södergående trafik leds via trafikplats 22 Lund Norra – Norra Ringvägen – väg 108 – trafikplats 19 Lund Södra.
Norrgående trafik leds via trafikplats 21 Gastelyckan – Sandbyvägen – Utmarksvägen – Solbjersvägen – trafikplats 22 Lund Norra.
Den rekommenderade vägen för den som inte har en målpunkt inne i Lund visas med grönvita skyltar. Södergående trafik går då via trafikplats 23 Gårdstånga – väg 104 – Kävlinge – väg 108 – trafikplats 19 Lund Södra.
För norrgående trafik finns två alternativ. Det första är via trafikplats 19 Lund Södra – väg 108 – Kävlinge – väg 104 – trafikplats 23 Gårdstånga. Det andra via Trafikplats 21 Gastelyckan – Dalby – Södra Sandby – trafikplats 23 Gårdstånga.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*