annons
Hem » Notiser » En andra chans för konkurshotat åkeri

En andra chans för konkurshotat åkeri

Det finns hopp för konkurshotade Sten Olofssons Åkeri i Hudiksvall. Åkeriet som dras med stora skulder ska genomgå en företagsrekonstruktion för att om möjligt kunna leva vidare. Rekonstruktionen inleddes i början av maj och enligt rekonstruktören Christer Backman finns det förutsättningar att lyckas.

– Bolaget har hållit på några år och har bra kunder. Man måste ha förutsättningar för att göra en rekonstruktion och det har bolaget. Annars hade de nog inte sökt om det, säger han till Hudiksvalls Tidning.

Enligt en preliminär rapport hade åkeriet skulder på drygt 4,4 miljoner vid ingången av maj. Ett antal punkter ska nu ses över för att nå en lönsam nivå på intäkter och utgifter. Bland annat kommer man att se över storleken på fordonspark och personalstyrka. Åkeriet har ett 50-tal anställda och även om en rekonstruktion nu ska göras finns det fortsatt risk för uppsägningar. En förändring av organisationen är mer eller mindre en nödvändighet om siffrorna inte går ihop menar Christer Backman.

– Annars överlever man inte, säger han.

Oavsett vilken förändring åkeriet måste gå igenom är en rekonstruktion att föredra framför en konkurs enligt Backman.

– Vid en konkurs försvinner bolaget och de anställda har inget jobb kvar. Värden förloras. Vid en rekonstruktion så ger man bolaget en andra chans att komma igen, säger han till Hudiksvalls Tidning.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*