annons
Hem » Notiser » Fair Transport tar nästa steg

Fair Transport tar nästa steg

Omkring 1.600 medlemsföretag i Sveriges Åkeriföretag som har cirka 18.000 lastbilar har varit med i den första upplagan av Fair Transport som började utvecklas 2012. Idag lanseras nya Fair Transport.

– Fair Transport går nu från ställningstagande till åtagande. Det blir ett affärverktyg för åkerier, men också ett ökat stöd för transportköparna att välja rätt transport, säger Rickard Gegö som är vd i Sveriges Åkeriföretag till Trailer.se.

I ett pressmeddelande noteras att ambitionen är att göra Sverige världsledande i arbetet för hållbara transporter. SÅ konstaterar att näringen är utsatt för hård priskonkurrens, men att billiga transporter sällan är goda affärer, eftersom miljö, trafiksäkerhet och förarnas arbetsvillkor blir eftersatta när prisnivån sjunker.

Med Fair Transport anser man att åkeribranschen ska ersätta priskonkurrens med kvalitetskonkurrens. Detta ska vara en trygghet för transportköpare i valet av transportör samt ett verktyg som förenklar redovisningen i hållbarhetsrapporterna.

– Idag ställer företag och organisationer allt högre krav på sina leverantörer. I takt med ökad internethandel och komplexare logistiklösningar blir transporterna ännu viktigare för hållbarhetsarbetet”, säger Rickard Gegö.

Han tillägger:

– De flesta vet hur de ska handla ekologiskt och kravmärkt i mataffären, men alltför få tänker på transporterna. Fair Transport driver på arbetet för ansvarsfulla vägtransporter, vilket är bra för transportörerna, transportköparna, konsumenterna och hela samhället.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*