annons
Hem » Notiser » Fängelse för narkotikapåverkad chaufför efter frontalkrock
Arkivbild: personer/fordon på bild har inget med artikeln att göra.

Fängelse för narkotikapåverkad chaufför efter frontalkrock

En 26-årig lastbilschaufför har dömts till tre månaders fängelse för grovt rattfylleri efter att under drogpåverkan orsakat en trafikolycka i Njurunda. Mannen, som är hemmahörande i Borlänge, frontalkrockade med en personbil 10 februari i år efter att ha kommit över på fel körbana.

Personbilens förare hade sett att lastbilen tidigare kommit över på fel sida vägen och dragit sig ut till höger samt sänkt hastigheten till kring 15 kilometer/timme. När lastbilen skulle passera körde den över mittlinjen igen och frontalkrockade med personbilen.

Personerna i bilen, en man och dennes fru, klarade sig undan olyckan med lindriga skador. Kvinnan fick två brutna revben och en smäll i ryggen medan mannen som aldrig genomgick någon röntgen tror att han fick ett bräckt revben. Bilen blev enligt domen skrot.

Av domslutet framgår det att lastbilschauffören använt det narkotikaklassade medlet buprenorfin. Själv hävdar mannen att han var magsjuk och att anledningen till att han kom över på fel körbana var att han sträckte sig efter något att kräkas i. Denna förklaring gick dock inte hem och tingsrätten dömde 26-åringen till tre månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Mannen, som jobbar kvar på samma Borlängebaserade åkeri som vid olyckstillfället – men numera på terminalen, dömdes 2015 till dagsböter för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*