annons
Hem » Notiser » Färre döda i sommartrafiken

Färre döda i sommartrafiken

Visst har det varit en del svarta rubriker i tidningarna även den här sommaren, men med facit i hand kan vi faktiskt konstatera att den positiva utvecklingen där antalet döda i trafiken fortsätter att minska. Under perioden 15 juni till 15 augusti i år omkom 60 personer på de svenska vägarna. Det är 10 färre än motsvarande period förra året.

Transportstyrelsen har tagit fram preliminär statistik ur myndighetens informationssystem för olyckor och skador, STRADA, för perioden 15 juni till och med 15 augusti sedan 2006. Under sommaren 2014 omkom 60 personer. Det är den lägsta siffran för omkomna under hela den uppmätta perioden 2006 – 2014.
    
    – Förra året omkom 260 personer på vägarna enligt officiellt statistik och redan då kunde vi konstatera att vi kommer att kunna uppfylla målet om högst 220 omkomna inom vägtrafiken senast år 2020. De här nya siffrorna visar att vi ligger i linje med den utvecklingen, säger Staffan Widlert, generaldirektör på Transportstyrelsen.
    
    Staffan Widlert kommer att presentera statistiken under sitt tal på Tylösandsseminariet den 1 september.
    
    På grund av stor eftersläpning av inrapportering från polisen av olyckor med svåra personskador kommenteras inte antalet svårt skadade personer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*