annons
Hem » Artiklar » Fassi blir majoritetsägare i Cranab

Fassi blir majoritetsägare i Cranab

Fassi ökar sin ägarandel i Cranab-koncernen med dotterbolagen: Vimek, Bracke Forest och Slagkraft, genom att köpa Z-forestabs ägarandel i bolaget. Det betyder att Fassi blir majoritetsägare i Cranab-koncernen. Då Z-forestab, ett bolag som ägs av Inlandsinnovation, Mittkapital och Ekonord, beslutade att sälja sin andel i Cranab, som tillverkar kranar för skogsmaskiner och ligger i Vindeln utanför Umeå, valde Fassi, som redan tidigare var delägare i Cranab-koncernen, att genomföra köpet och därmed bli majoritetsägare

Hans Eliasson, ordförande i Cranab koncernen, är positiv till Fassis ökade innehav i Cranab: ”Fassi har varit delägare i Cranab i tre år och har redan bidragit avsevärt till tillväxten i företaget. De fungerar på en bred internationell marknad, och affären kommer att ge oss ytterligare tillväxt och nya affärsmöjligheter. Z-forestab har genom åren spelat en viktig roll i att stärka de industriella klustren runt Cranab och vi ser fram emot ett ännu starkare samarbete med Fassi ”

– Cranabs fokus på skogsindustrin ser vi som en fördel i utvecklingen av en ny produktlinje inom vägkranar, säger Giovanni Fassi, VD för Fassi Group.

– Jag är glad att se att Z-forestab’s insatser för denna industriella struktur nu visar resultat, säger Lars Johansson, ordförande i Z-forestab.

Peter Gullander, VD för Inlandsinnovation AB, huvudägare i Z-Forestab, är nöjd med den industriella struktur som Z-forestab och Fassi har byggts upp kring Cranab. ”Det har stärkt Cranabs globala konkurrenskraft och säkrat jobb i norra Sverige”.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*